Wil je meer weten over
werken bij Bixo, ga dan naar de Bixo Werkenbij Homepage.

Opleidingsmogelijkheden bij Bixo

Hieronder vind je alle mogelijkheden van werken- en leren binnen Bixo Kinderopvang! Kijk daarnaast bij onze vacatures welke verschillende leer- en werkplekken we momenteel aanbieden.

Erkend Leerbedrijf

Wanneer je vanuit een opleiding stage gaat open in de beroepspraktijk, verplicht een opleiding dat je dit moet doen bij een Erkend Leerbedrijf. Bixo Kinderopvang is een Erkend Leerbedrijf (vanuit het SBB) en biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van stages en leerwerktrajecten.

3e Leerweg: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 4)

Heb jij nog geen pedagogische opleiding en ben jij bereid om een jaar lang te investeren in jezelf en ondertussen ervaring op te doen in de praktijk?  Na het behalen van dit diploma kun je aan de slag als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en voldoe je aan alle Wet IKK kwaliteitseisen voor de kinderopvang.

Blijf je na het behalen van dit diploma bij Bixo werken op één van onze locaties? Dan betalen wij graag mee aan jouw opleiding!

Wat biedt Bixo jou? 
 • Een stageplaats op een vaste locatie met een eigen studiebegeleider.
 • Stagevergoeding en (mogelijk) reiskostenvergoeding.
 • Uitzicht op een betaald dienstverband bij Bixo na het behalen van jouw diploma.
 • Begeleiding bij het aanvragen van subsidie.
 • Investering door Bixo in de helft van de studiekosten (€2500,-). Blijf je na het behalen van jouw diploma werken bij Bixo? Dan wordt dit in 5 jaar omgezet in een gift.
Voor wie? 
 • Iedereen die graag in de kinderopvang wilt werken maar nog niet over het juiste diploma beschikt.
 • In één jaar bevoegd als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4).
 • De minimale instroom-eis voor dit traject is een MBO 3 of Havo diploma.
Zij-instroomtraject: in drie maanden aan het werk

Wil jij als pedagogisch medewerker werken in de kinderopvang en voldoet je diploma niet (helemaal) meer? Via een zij-instroomtraject behaal jij binnen drie maanden (!) het aanvullende bewijs (op jouw huidige diploma) en kun je aan de slag bij Bixo Kinderopvang. 

Meer dan 100 opleidingen kwalificeren nu niet om in de kinderopvang te werken. Heb jij zo’n diploma en wil je graag (weer terug) aan het werk in de kinderopvang? Dan is dit korte opleidingstraject echt iets voor jou. Naast het volgen van de opleiding (zowel klassikaal als E-learning) ga je direct (betaald) aan de slag in de praktijk op een van onze Bixo locaties. Na het positief afronden van dit traject biedt Bixo Kinderopvang je graag een leuke en uitdagende werkplek. 

Wil je weten of jouw diploma in aanmerking komt om dit zij-instroomtraject te gaan volgen? Dan moet jouw diploma onder categorie A2 of B2 vallen in de CAO Kinderopvang. Doe de Diplomacheck op: https://www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang  om er binnen één minuut achter te komen of jouw diploma hiervoor in aanmerking komt.

Stage lopen vanuit een voltijd studie?

Volg jij een MBO 3, MBO 4 of HBO studie waarmee je aan de slag kan gaan in de kinderopvang en wil je naast jouw studie ervaring opdoen tijdens een stage in de kinderopvang? Op verschillende locaties bieden wij stageplaatsen aan.

Bijbaan in de kinderopvang naast jouw HBO studie? 

Naast jouw studie ervaring opdoen in het werken met kinderen en een goed betaalde bijbaan? Ook dan kun je komen werken bij Bixo!

Ben jij minimaal 18 jaar en voldoe je aan een van onderstaande kwalificatie eisen:

 • Je volgt een beroepsopleiding op HBO niveau waarmee je je kwalificeert om binnen de kinderopvang te werken en hebt 50% van de studiepunten van de totale opleiding behaald of je bent toegelaten tot het derde jaar van de opleiding (specifiek voor werken in de BSO).
 • Je volgt een beroepsopleiding op HBO niveau waarmee je je kwalificeert om binnen de kinderopvang te werken en hebt 75% van de studiepunten van de totale opleiding behaald of je bent toegelaten tot het derde jaar van de opleiding (specifiek voor werken in de dagopvang).
 • Je volgt nu een HBO opleiding, maar bent al in het bezit van een MBO opleiding waarmee je je kwalificeert om binnen de kinderopvang te werken.

Informeer naar de mogelijkheden voor een vakantie- of bijbaan!

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een leer- werktraject of bijbaan bij Bixo Kinderopvang? Mail of bel met Annemiek, zij kijkt graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Bel Annemiek: 06-11221062 (zie whatsapp button rechtsonder op deze site)
Mail Annemiek: vacature@bixo.nl

Wil je graag (via een 3e leerweg traject of een zij-instroomtraject) een diploma halen en daarna als pedagogisch medewerker aan de slag?  Dan ontvangen wij graag jouw reactie op een van onze vacatures voor een leer- werkplek (zie de pagina ‘Vacatures’).