Wil je meer weten over
werken bij Bixo, ga dan naar de Bixo Werkenbij Homepage.

Ervaringen uit de praktijk

Bixo collega Elisabeth aan het woord!

Elisabeth loopt stage bij Bixo en volgt daarnaast een opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Zij vertelt waarom ze heeft gekozen voor een 3e leerweg traject en hoe ze een middag werken bij Bixo ervaart. 

Één jaar studeren en direct aan het werk

Ik loop stage bij Bixo en volg ondertussen de opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker via Werkend Leren. Ik heb gekozen voor de 3e leerweg, omdat je dan in 1 jaar de opleiding kan doen en daarna meteen aan het werk kan bij Bixo. Het is wel flink aanpakken: veel studeren, veel opdrachten en stage lopen. Maar omdat ik het reuze interessant vind, het stage lopen leuk en leerzaam is, en de opdrachten heel praktisch zijn, is het voor mij goed te doen.

De studie is vooral zelfstudie met digitale boeken en ongeveer 1x per 3 weken is er een lesdag in Almelo. Dat is fijn want dan heb je echt contact met de docent en de medestudenten en kun je ervaringen uitwisselen.  De begeleiding vanuit de studie is goed. Maar je moet wel gestructureerd en gedisciplineerd kunnen leren. Is dat niet jouw ding, dan kun je beter een voltijdse opleiding gaan volgen.

Stagelopen op de BSO: iedere middag een feestje!

Binnen Bixo is het fijn stage lopen. Ik krijg goede begeleiding van mijn Vestigingsmanager en kan zo alles leren wat het betekent om pedagogisch medewerker op een BSO te zijn. Ik krijg hulp en tips bij de opdrachten en mijn vragen en ideeën worden serieus genomen. Een stagedag met BSO-kinderen voelt voor mij als een kinderfeestje; zo geweldig om te werken met kinderen en te zien hoe ze zich ontwikkelen. En daar mag ik mijn steentje aan bijdragen. Verder zijn de lijnen binnen de organisatie kort: zo hoor je er meteen bij en dat is heel prettig!

Een jaar later; aan het werk op Bixo de Regenboog

Inmiddels heb ik mijn opleiding en stage bij Bixo succesvol afgerond! En met zo’n diploma in the pocket wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag in de praktijk! Het is heel fijn dat je direct bij Bixo Kinderopvang aan het werk kan; als vaste collega van Bixo de Regenboog werk ik daar nu drie middagen op de BSO!

Nieuwsgierig geworden?

Net zoals Elisabeth werken en leren bij Bixo? Stuur dan jouw CV met een motivatiebrief waarom je deze stap wilt zetten naar vacature@bixo.nl